Welkom Thuis en foto’s toegevoegd.
Door: Wilma
Blijf op de hoogte en volg Antwerpen Banjul Challenge 2016
24 November 2016 | Nederland, Zijtaart
(Annie en Coby ) Als je HIER op klikt dan kom je vanzelf op de site,
Links zie je dan staan: FOTO’S . Als je hier op klikt zie je alle foto’s die ik toegevoegd heb.
Links staat ook: REISVERHALEN, deze hebben ik hier en daar nog aangevuld.
Wat n VERRASSING, er was ‘n berichtje rond gestuurd, om op zaterdag 29 oktober om 12.00uur bij ons thuis Veghelse Krollen met speculaas te komen eten!
Oma en ons Ine kwamen als eerste belangstellend binnen, maar even later zat het huis vol met familie en kennissen. Jan verteld het verhaal bij elke nummerplaat die hij bemachtigd heeft. Dirk laat zijn filmpjes zien. Ik trakteer op zelfgebakken pinda koekjes van Kady. Zo te horen kent iedereen het verhaal. Super mooi. Bedankt allemaal.
De zusters in het Retraitehuis vroegen mij, of ik het Gambia avontuur wilde komen vertellen.
De zusters die over de gehele wereld missie werk hebben gedaan en in het bijzonder in de landen rond de evenaar zoals Indonesië, Ghana, Argentinië en Brazilië weten wat het is om te ervaren dat het s'avonds vroeg in de avond snel donker wordt, en dan pikkedonker en vroeger was er nog niet overal elektrische tijd. Dan het verhaal van de hygiëne, de meeste zusters hebben in die landen in de zorg gewerkt, van het opzetten van n ziekenhuis tot de zorg in de busch-busch. En de wegen en de hutjes en de kinderen en het onderwijs en de warme temperaturen. Dat de elektrische tijd s'avonds uitvalt. Er was veel herkenning.
Er kwam een vraag over, hoe het was bij het tehuis waar wij onze donatie van de voertuigen aan gegeven hebben. Ik heb verteld dat het geld goed terecht is gekomen en dat het geld in goede handen is bij het Nederlandse bestuur van Stichting Second Home. Zoals een zuster zei: je kunt niet heel de wereld helpen maar je hebt wel deze kinderen gered.
Mieke en Mientje waren ook benieuwd hoe het contact met Fruitvrouw Kady op het strand was geweest. Ik had nog de overgebleven pinda koekjes bij ( thuis en bij het Retraitehuis had ik al gedeeld ) Dat we de beloofde zakken rijst, olie en uien die we namens Mieke en Mientje hadden gekocht, thuis bij Kady afgeleverd hebben. Mieke vertelde, dat de inboedel van het huis van de overleden schoonouders Piet en Annie, die voor Kady een huis gebouwd hebben, dat die inboedel nu te koop staat en dat dit geld ook nog naar Kady en haar familie gaat, om het huis verder af te maken.
Van Bambo de zoon van Kady heb ik n foto gekregen dat de jurk gemaakt is en moeder erg blij is, de zus van Kady die ook een jurk gekregen heeft, daar krijg ik ook nog ’n foto van. Thank you, thank you.
24 November 2016 - 12:13
Arthur Kuilboer:
Schitterende foto's die heel goed weergeven waar jullie mee bezig zijn geweest.
Groet, Arthur -
24 November 2016 - 16:39
Zr Henrilena:
wat fijn om ook die mooie foto`s te mogen zien zoveel dank henrilena -
24 November 2016 - 21:39
Miny Hesen:
Dank je wel voor de vele foto"s die ga met de tijd bekijken want het zijn er veel ik moet het goed in me opnemen zodat ik nog een duidelijker beeld krijg van jullie geweldige reisdoel Je hoort de reactie wel met de tijd als ik alles gezien heb Wilma doe je de groeten aan al jou reisgenoten toppy
Groetjes Miny